7. ročník
7. ročník

Aktuality

7. ročník přehlídky dětských pěveckých sborů "Světlo za Lidice" je již historií

17.6.2013

V sobotu 15. června 2013 se v prostoru u muzea uskutečnil 7. ročník přehlídky dětských pěveckých sborů, ihned po oficiální pietní vzpomínce u společného hrobu lidických mužů. Přehlídky se zúčastnilo 14 sborů s celkem 540 účinkujícími ze všech krajů republiky.
Přehlídku zahájil tradičně místopředseda Senátu P ČR Přemysl Sobotka a po něm již patřilo pódium všem dětským účinkujícím. Společně s Monikou Absolonovou zazpívali státní hymnu a píseň Ach synku... a ihned pokračovala Monika písní Lidé z muzikálu Funny Girl.
Po Monice Absolonové, která sklidila velký potlesk, vystoupila před diváky sopranistka Pavlína Senić a všechny uchvátila bravurním hlasem i skvělým hereckým projevem. Také ona měla u diváků i sborů velký úspěch.
Po tomto slavnostním úvodu se střídal na pódiu jeden sbor za druhým v krátkém sledu až do velkého finále, kterým byl Valčík na rozloučenou, v provedení všech účikujících.
Poděkování, kromě obou sólistek, patří ředitelce soutěže Evě Moučkové, moderátorům Jitce Moučkové a Jiřímu Vaníčkovi, organizátorům, sponzorům, všem sbormistrům a především nadšeně zpívajícím dětem.
 


Aktualizováno: 6/18/2013 8:59:26 AM