6. ročník
6. ročník

Aktuality

Zpráva o průběhu 6. ročníku pěvecké přehlídky

14.6.2012

Samotnému slavnostnímu zahájení přehlídky sborů předcházelo tradiční setkání sbormistrů s 1. místopředsedou Senátu P ČR Přemyslem Sobotkou, starostkou obce Lidice a ředitelkou přehlídky a mezi sbormistry přišla i Aneta Langerová.
Zahájení přehlídky se ujal Přemysl Sobotka a tradičně mu sekundovala čestná jednotka Velitelství posádky Praha.
Na přání vzácného zahraničního hosta, equadorské mezzosopranisky Lídice Robinson, zazpívaly s ní všechny sbory státní hymnu.
Po doznění hymny vstoupila na pódium Aneta Langerová se Světluškami a společně se všemi sbory zazpívala dvě úvodní písně. Společná vystoupení více jak 600 účinkujících přinesla divákům hluboký emotivní zážitek. 
V hledišti sledovali výkony sborů lidičtí pamětníci i nejvyšší představitelé ČR v čele s předsedkyní Poslanecké sněmovny P ČR Miroslavou Němcovou a místopředsedkyní Senátu P ČR Alenou Gajdůškovou.
V rychlém sledu pak následovala špičková vystoupení jednotlivých sborů ze všech krajů republiky. Nadšeným dětem nevzal jejich elán ani vytrvalý déšť, který se postupně snášel na pódium a hlediště.
Závěr přehlídky opět patřil společným skladbám v provedení všech účinkujících.
Z ohlasů diváků i sbormistrů lze usuzovat, že tato přehlídka dětských sborů má v Lidicích již pevné místo a neodmyslitelně patří k doprovodným pořadům pietního dne.
Všem účinkujícím, sbormistrům, Anetě a moderátorům, jakož i organizačnímu štábu přehlídky patří upřímný dík!
 


Aktualizováno: 6/18/2012 11:40:05 AM